Oversigt over alle undervisere
Anka Zlateva
Anka Zlateva underviser i harmonika, accordeon og cembalo/spinet.
Hun er uddannet magister fra det statslige Musikakademi i Sofia og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med både accordeon og cembalo.
Anka giver soloundervisning til unge og voksne, og underviser i sammenspil på tværs af instrumenter, bl.a. klassisk- og verdensmusik- ensembler.
Anka har undervist i harmonika og accordeon i mange år både i Bulgarien og i Danmark. Udover sin ansættelse på Musikhøjskolens Aftenskole, har hun været fastansat accordeon- , klaver- og kammermusiklærer ved Bornholms Musik- og Billedskole, Rønne og har undervist i forskellige workshops både i Danmark og i udlandet. Hun er også kammermusikinstruktør til MGK-projekter på Sjælland.
Desuden har Anka omfattende erfaring og virke som udøvende musiker både som accordeonist og cembalist i en mange sammenhænge – bl.a. turnéer med forskellige ensembler i Bulgarien, Tyskland, Østrig, Ukraine, Italien og Danmark – med musik fra renæssancen over barok til jazz og sprit nye eksperimenterende værker.
Bjørn Kirk
Bjørn Kirk har arbejdet som kunstner de sidste 30 år, og han har 25 års undervisningserfaring inden for det kunstneriske område.
Hvis du har spørgsmål til hans kurser, er du velkommen til at sende en mail eller slå på tråden til ham.
Se også mere på Bjørns egen hjemmeside: www.bjkirk.dk
Bo Skjold Christensen
Klarinettisten Bo Skjold Christensen er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Her har han taget diplomeksamen som både orkestermusiker og musiklærer. Siden har han studeret videre i Rom og Los Angeles.
Bo er en aktiv og alsidig kammer- og orkestermusiker i både ind- og udland med koncerter i bl.a. England, Tyskland, Frankrig, Portugal, Italien og Grønland. Han er ofte at høre med Den Kgl. Livgardes Musikkorps, og optræder tit i både traditionel klassisk kammermusik, eksperimenterende cross-over orkestre og klassiske symfoniorkestre.
Foruden karrieren som freelance musiker er Bo en engageret lærer, dirigent og ensembleinstruktør i forskellige sammenhænge landet over, f.eks. Hjemmeværnets sommerskole for blæserorkestre, Køge Bugt Harmoniorkester, Københavns Kommunes Musikskole.
P.t. er han klarinetlærer på Greve Kommuale Musikskole og på Musikhøjskolens Aftenskole med ”Ensemblespil for klarinet”.
Daniel Kocurek
Eirik Ødegaard
Hanne Futtrup
Har du lyst til at spille klarinet? Klarinetten har en varm og rund klang. Den kan spille dybe bløde toner og kan komme meget højt op. Så der er rig mulighed for at udtrykke noget både følsomt og temperamentsfuldt!
Du kan spille klarinet i alle aldre, men skal helst være fyldt 8-9 år for at kunne starte. Dine fortænder skal være udvoksede, når du starter med at spille klarinet.
Med udgangspunkt i individuel undervisning spiller vi i klarinetklassen meget med og for hinanden. Klarinetten egner sig til at spille sammen med alle instrumenter og kan bruges i alle stilarter.
For at opnå størst mulig frihed på instrumentet lægges der i undervisningen vægt på den grundlæggende teknik.
Forældre er meget velkomne til at overvære undervisningen.
Hanne Futtrup er uddannet klarinettist fra Det jyske Musikkonservatorium med musikpædagogisk eksamen og diplomeksamen.
Helene Jerg
Jens Elbøl Nielsen
Kathrine Svensmark
Kirsten Thomsen
Kisten er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos Peter Bastian. Her har hun taget Diplomeksamen og er uddannet som Statsprøvet Musikpædagog. Siden har hun studeret videre i udlandet. Hun er nu ansat i Den kgl. Livgardes Musikkorps og er medlem af flere kammermusikensembler.
Kirsten underviser på musikskoler, MGK og i Tivoligarden, og det pædagogiske arbejde har hendes store interesse.
Som noget forholdsvis nyt er Kirsten begyndt at undervise elever på fagot fra 7 års alderen og hun har udviklet et undervisningssystem, der passer til alderstrinnet.
Kommer senere
Lene Jelgren Abro
Lene Wændelin
Jeg er uddannet trompetist og musik- og bevægelseslærer fra Rytmisk Musikkonservatorium 2003.
Min musikalske dannelse stammer fra skoleorkester, men siden jeg begyndte i den lokale musikskoles bigband begyndte den rytmiske tilgang til musikken (gehør, improvisation, leg) at præge mit spil.
Har siden 2005 været musiker, skuespiller og komponist i Teatergruppen Batida.
Jeg ønsker at lave undervisning, hvor musikken fænger og får nyt liv igennem deltagerne, og jeg forsøger at holde øjne og ører åbne for det skabende og kreative. Samtidig arbejdes der med grundlæggende færdigheder som puls, periode, gehør m.m.
Mogens Rasmussen
Ole Thøger Nielsen
Olga Magieres
Rikke Broe Petersen
Rose Munk Heiberg
Rune Lundsgaard
Jeg hedder Rune og underviser i violin, bratsch og orkestersammenspil på Musikhøjskolen. Jeg er uddannet på Det Konglige Danske Musikkonservatorium med bratsch og instrumentalpædagogik som hovedfag.
Jeg har undervist i knap 10 år og har siden 2006 været ansat på Musikhøjskolen.
Ved siden af min undervisning spiller jeg kammermusik og arbejder som teater- og freelance musiker i forskellige danske symfoniorkestere.
“Bratschen minder om violinen, men dens bløde og melankolske klang er et godt alternativ til violinens mere temperamentsfulde klang.”
Signe Heinesen
Siden 2004 har jeg været daglig leder af Musikhøjskolens Billedskole, hvor jeg har undervist alle hold og aldersgrupper. Jeg er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Firenze. Jeg har undervist og lavet workshops i mange sammenhænge siden 2001 for både børn og voksne. Jeg arbejder selv som billedkunstner og udstiller jævnligt i forskellige sammenhænge. Jeg har bl.a. udstillet på Kunstners Efterårsudstilling på Den Frie, på Byens Hegn og på Sophienholm. Min seneste udstilling er en soloudstilling i Gallerirummet på Hvidovre Hovedbibliotek i dec. 21 - jan. 22. Jeg er medlem af Billedkunstnernes Forbund, BKF.
En solid faglig uddannelse og min holdning til kreativ udfoldelse er udgangspunktet for min undervisning. Jeg går op i at undervise i de grundlæggende faglige discipliner, så kursisterne fra starten bliver sporet ind på billedkunstens grundsprog og således får en reel base at udvikle sig fra. Undervisningen er bygget op, så den veksler mellem iagttagelse og udtrykskraft. Mellem tekniske færdigheder og kreativ udfoldelse.
Sigrid Damsager Frandsen
Susanne Wium Hallstrøm
Thomas Asli
Tine Karlshøj-Andersen
Tekst er på vej.
I mellemtiden kan du se Tines egen hjemmeside her – https://floejtenist.dk/
Toke Odin
Tommy Østerlind
Tommy Østerlind underviser på Musikhøjskolens Aftenskole i violin og bratsch. I sin undervisning søger han – med afsæt i sine mangeårige erfaringer og sit store repertoirekendskab i mange genrer – at matche elevernes ønsker, drømme og ambitioner.
Udover at undervise i violin og bratsch, står Tommy i spidsen for Amazing Strings, et ensemble der integrerer eleverne i sammenspil så hurtigt som muligt. I Amazing Strings spilles der mange slags musik fra folkemusik over tango til Vivaldi og Mozart.
Amazing Strings optager meget gerne nye medlemmer, og vi er også meget åbne overfor andre instrumenter end strygeinstrumenter.